Reflecto
Exposición en el Espai Vitrina, hasta el 15 de abril de 2021
25 de marzo de 2021
Aquest dijous 25 de març es va inaugurar en l’Espai Vitrina de la Facultat de Belles Arts de la UPV l’exposició ‘Reflecto’. Des de l’assignatura de Projecte expositiu, Teresa Cháfer i Natividad Navalón han dut a terme la coordinació de la mostra en la qual l’alumnat de l’assignatura presenta les seues propostes, comissariada per Cristian Gil Gil i Luciana Brito.
La nova exposició col·lectiva tracta d’indagar sobre com percebem i a què denominem identitat. En aquesta mostra d’art col·lectiva es pretén donar a conéixer a 48 artistes emergents que estan a punt d’entrar de ple en el món de l’art i buscar el seu lloc, la seua identitat, dins d’aquest espai meravellós i, al seu torn, tan difícil.
En la mostra participen: Agnes Vidal Daurat, AGRIS, Alba Bausá Cabrera, Alba Ferrer, Alessia Villanueva, Amelia Gabaldón Ibáñez, Amina Kouissar, Amparo Perucho, Ana Jiménez-Bazo, Arianne Garrido, Arina Zamyslova, Bea Saiz, Emilio Navarro Signes, Estela Ferrer, Fredrik Robens, Guillermo Vicent Tuñas, Héctor Lara, Josep Sanz, Laura Escartín, Laura Toscano, Lea Navarro, Lucía Rúa, Lucía Vaira, Luz Orrico, Maco, Marcela Gómez, María Monteagudo, María Pérez, Marina Tedesco, Marmarol, Marta Escrig, Merche Pereira, Merchi Mestre, Natalia Alcolea, Nm. Del Vas, Óscar de la Torre, Patricia Martínez, Paula García Ibáñez, Paweł Sobczak, Pere Pau Galiana, Raquel Esteve, Ruver, Sara Castell, Sara F Cuesta, Sergio Olmeda, Tatiana Barrera. VV.AA., alias Alba Valladares i Zuzanna Distel.
La mostra iniciarà la seua itinerància en ´’Espai Vitrina de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València. i coninuará la mateixa internacionalment de la mà de la comissària Luciana Brito, Presidenta de la Fundació BRITO (el Brasil/Europa).
Aquests autors s’han reunit en aquest projecte amb la finalitat d’abordar la identitat. Què és la identitat? Formalment, la definim com un conjunt de trets i característiques que fa que puguem distingir-nos els uns dels altres. No obstant això, la identitat de l’individu, de l’ésser humà, és una identitat transparent, la qual s’ha anat ennuvolant amb el pas del temps, amb la construcció d’aquesta societat de masses i consum, on els valors humans que permeten identificar-nos com a éssers humans, s’han anat perdent. Els artistes pretenen fer que l’espectador reflexione sobre aquest concepte, a través de 48 peces de xicotet format realitzades amb diferents tècniques artístiques però amb una temàtica comuna: la identitat. Una exposició que vol donar peu al fet que pugueu compartir les vostres idees en aqueixa cerca d’una identitat, tant col·lectiva com individual, mentre es gaudeix de la varietat de propostes artístiques que conformen l’exhibició. Esperem que gaudiu, compartiu, reflexioneu i us pregunteu a vosaltres mateixos a través de l’art, què és la identitat?