UPV - Reial Acadèmia

Conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica de València i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles

07 de març del 2019

 

El rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i el president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, Manuel Muñoz, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fomentar i intercanviar experiències en els camps de la docència, la recerca i la cooperació al desenvolupament dins de l’àrea de patrimoni cultural. Les activitats es faran a través de la Facultat de Belles Arts, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i l’Institut de Restauració del Patrimoni de la UPV.

 

Medalla de la Universitat Politècnica de València

Fruit de la relació entre les dues institucions, l’any del 50 aniversari, la UPV ha volgut retre homenatge a la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles mitjançant la concessió de la Medalla de la Universitat Politècnica de València. Un reconeixement aprovat pel Consell de Govern el mes de desembre passat i que es lliurarà en l’acte d’obertura del curs acadèmic 2019-2020.

 

La Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles

La Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles es va crear a València en 1768 pel rei Carles III com a institució acadèmica i, des de la seua fundació, va impartir els ensenyaments de les tres nobles arts: pintura, escultura i arquitectura.