Electronics Books

EXPOSICIÓ EN ESPAI [VITRINA]. Del 24 de gener al 24 de febrer. Hall de BBAA.

«Els llibres no estan fets perquè un crea en ells, sinó per a ser sotmesos a investigació. Quan considerem un llibre, no hem de preguntar-nos què diu, sinó què significa» Umberto Eco

En les últimes dècades, som testimonis alhora que participes, d'una ràpida i profunda transformació en el que concerneix el món editorial. Tant és així, que els discursos, les nocions sobre el narratiu o sensitiu es poden articular des de noves perspectives que permeten redissenyar experiències on la interfície s'estructura i forma part del llibre. Des d'aquesta perspectiva s'articula l'exposició Electronics Books.

Aquesta exposició recull diferents propostes entorn del llibre i a les publicacions periòdiques que no se cenyeixen exclusivament al paradigma de pàgina i de lectura lineal, introduint elements interactius com la Realitat Augmentada i el prototipat amb Arduino.

En l'exposició es pot contemplar “Gato negro”, una proposta editorial ludificada basada en l'obra amb el mateix nom de l'escriptor nord-americà Edgar Allan Poe; “Dahlia”; un llibre infantil basat en l'obra Thumbelinade Lotte Reiniger o "Balada de Aves" una publicació que, de una manera anàloga, posa en valor la il·lustració com mig discursiu; "Cuando se apaga la luz"; un conte per a xiquets que pretén abordar les pors infundades en etapes primerenques; “El cambio de Laia”; un llibre infantil d'autoajuda que pretén normalitzar els canvis que esdevenen en les xiquetes; “Fresquito”; un projecte editorial que intenta educar i promoure el sexe segur; “Zodi” una guia d'astrologia il·lustrada, composta per quatre quadernets que descriuen a manera de joc els signes *zodiacales; "Astra" un volum que, a manera de catàleg, tracta sobretot el relatiu al món del zodíac i la seua simbologia; "seasons *Magazine"; una publicació seriada que analitza les tendències en disseny de moda i tecnologia; i finalment,"Gamma" una revista experimental i innovadora on la Realitat Augmentada queda implícita en les seues pàgines.