RAIMUND KRUMME. MOVIMENT ÍNTIM

Sala d'exposicions Josep Renau BBAA UPV. Comissaries: Sara Álvarez i M. Ángeles López

Del 19 d'octubre al 30 de novembre de 2022

Raimund Krumme (Colònia, Alemanya, 1950) és un reconegut realitzador d'animació independent. Els seus curtmetratges han obtingut premis internacionals, entre els quals destaquen: el Premi del jurat del festival d'Annecy (França), el Bundesfilmpreis-Filmband a Gold (Bonn, Alemanya) o el Gran Premi d'Animació (Montreal, Canadà), així com, seleccions a festivals de primera línia, com el de Cannes. Krumme és, a més, membre fundador de Cartoon, la branca d'animació del Programa Mitjana de la Unió Europea (Brussel·les, Bèlgica).

El nucli del seu treball és el dibuix, la representació de l'espai i el moviment del cos humà. Tota la seua obra mostra un estil personal reconeixible, en què destaca l'expressivitat de la pinzellada i l'ús de la tinta negra sobre el llenç blanc. Mentre el blanc i negre recorre la seua obra independent, trobem una línia més neta i l'ús de color als treballs comercials, que ha realitzat principalment per al mercat nord-americà i japonès.

Als seus curtmetratges, Krumme representa les masses, la multitud, les cruïlles de camins, les relacions de poder i dependència, o la subjectivitat de la percepció espacial.

Destaca també el seu perfil docent. Raimund Krumme ha sigut professor de la prestigiosa CalArts (Los Angeles, EUA), a l'Academy of Media Arts de Colònia (Alemanya), l'Acadèmia d'Art em Braunschweig (Minas Gerais, Brasil) o al departament de recerca del Institut Nacional d'Audiovisual de París (França). En els darrers anys ha treballat com a professor a Taiwan, on ha pogut aprofundir en una de les seues eines de dibuix preferides: el dibuix a tinta.