PAM!PAM!21

Projectes Artístics i Multimèdia
2 de febrer de 2022

Per quart any consecutiu, es presenta l’exposició PAM!PAM! a la Sala Drassanes de València, comissariada per Laura Silvestre García i José Luis Clemente, gràcies a l’acord institucional de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València amb l’Ajuntament de València. L’exposició s’inaugurarà dimecres que ve 2 de febrer a les 19.30 hores i es podrà visitar fins al 27 de març de 2022.

 

Les edicions anteriors, fruit d’acords institucionals, tingueren lloc al Centre del Carme (2014-2016), IVAM (2017) i Sala Drassanes (2018-2021).

 

L’exposició PAM!PAM!21 Projectes Artístics i Multimèdia s’incuba en el programa PAM!, iniciat en 2013, amb l’objectiu de fer visible i posar a la disposició de la societat valenciana el treball de les universitats públiques. Cada convocatòria anual de la mostra PAM! ha tingut per objecte regular el procés pel qual un jurat de reconegut prestigi, integrat per diferents agents del món de l’art i la cultura valencians, selecciona entre l’alumnat del Màster en Producció Artística, Màster en Arts Visuals i Multimèdia i Màster en Conservació i Restauració de Béns Culturals als 10 estudiants que passaran a formar part de l’exposició PAMPAM! en un espai expositiu de la ciutat de València. Aquesta mostra tindrà lloc un any després, quan l’alumnat diplomat ja ha iniciat un període de professionalització fora del recinte universitari, en què la Facultat de Belles Arts vol continuar sent activa, just en el moment que necessiten un especial suport. A aquest fi, per a la mostra PAMPAM! els 10 artistes seleccionats generen projectes artístics específics per a un espai expositiu, que compta amb ajudes per a la producció d’obra i amb un catàleg de l’exposició.

 

El jurat de PAM!20, en què estigueren representats els col·lectius artístics més estretament vinculats al món de l’art valencià, garanteix la qualitat de la selecció d’artistes que integren aquesta exposició. Va estar format per: Nuria Enguita (Directora de l’Institut Valencià d’Art Modern IVAM), Sonia Martínez (Coordinadora d’Activitats i Educació en Bombas Gens Centre d’Art), Rosa Santos (Directora de la Galeria Rosa Santos), Olga Adelantado (Directora de la Galeria Luis Adelantado), M. Reme Silvestre (Artista), Javier Molins (Assessor artístic de la Fundació Hortensia Herrero), Francisco Martínez Boluda (Col·leccionista), Alejandra Gandía-Blasco (Col·leccionista), Laura Silvestre García (Comissària PAM!20) i José Luis Clemente (Professor titular de la Facultat de Belles Arts UPV). Més informació a: https://pam20.webs.upv.es/jurado

 

Els 10 artistes seleccionats foren: Ángel Arias, Pedro Bella, Pilar Borrajo, Natacha Cabellos R., Marcel·la Giner Bosch, Sergio Martín, Macarena Merchán Romero, Denislav Mitkov, Alicia Palacios-Ferri i Miquel Ponce. Més informació a: https://pam20.webs.upv.es/ganadores-2

 

PAMPAM!21 Projectes Artístics i Multimèdia ofereix la particularitat que els artistes han desenvolupat projectes específics per a la Sala Drassanes, amb unes particularitats arquitectòniques i patrimonials que la fan única. Per això, Drassanes resulta ser un espai idoni per a dur a terme aquesta exposició, si prenem en consideració, a més, el nombre d’artistes presentats, així com l’envergadura de les obres a mostrar, que esdevé una plataforma per a la difusió i promoció de la creació artística valenciana més jove.

 

El conjunt dels projectes exposats presenta una àmplia diversitat de llenguatges, un fet comú en les manifestacions artístiques últimes. D’aquesta manera, trobem pintura, escultura, instal·lacions interactives, vídeos i fotografia. Tanmateix, més enllà d’aquesta multidisciplinarietat i de la varietat de plantejaments temàtics, subjauen una sèrie de línies argumentals entorn de les quals giren aquestes propostes. Aquestes línies argumentals reflecteixen diferents nuclis d’interès, com ara la construcció de la imatge, les noves formes de comunicació i el seu ús, el qüestionament de la pràctica artística i la precarietat de les seues poètiques en molts contorns relacionals diversos. El fet de situar aquests artistes en relació amb aquestes preocupacions és un intent d’aclarir les línies discursives abocades en aquesta exposició, que busquen obrir també altres reflexions en paral·lel.

 

Col·laboracions:

El projecte compta amb el suport de la Facultat de Belles Arts i la Universitat Politècnica de València, així com amb la col·laboració de la Fundació Hortensia Herrero.

 

Dates:

Des del 2 de febrer fins al 27 de març de 2022.

 

Comissariat:

Laura Silvestre García i José Luis Clemente (Universitat Politècnica de València)

 

Web

Pots consultar els projectes de PAM!PAM!21 en aquest enllaç.

Esta entrada ha sido vista por 637 visitantes.