POSTALETES

VOLUNTARIAT I ODS A LA UPV

POSTALETES, VOLUNTARIAT I ODS a la UPV és una exposició en què participa l’alumnat de l'assignatura Professionalització i Ocupació en la Il·lustració i el Disseny Gràfic dels cursos acadèmics 2020/21 i 2021/22.

Un concurs-exposició comissariat per Victoria Cano, fruit de la relació de la UPV i la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana en el marc d'un conveni de col·laboració, que es podrà veure a l'Espai en Vitrina de la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de València del 4 al 25 de març de 2022.

Activitats d'il·lustració, disseny, maquetació de catàleg i muntatge d'exposició s'uneixen no solament per a l'aprenentatge professional, sinó per a compartir el treball artístic amb la societat, per a potenciar el voluntariat amb les persones més necessitades i els objectius de desenvolupament sostenible.

Des de l'assignatura creiem que el voluntariat és una expressió de la solidaritat organitzada que implica compromís i suport a les necessitats i objectius d'una convivència més solidària. Per això, aquest projecte suposa una aposta per un aprenentatge solidari, i inspirador, una acció creativa de participació i col·laboració amb la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana, referent de la coordinació i sistematització de l'acció voluntària amb 135 associacions. Un treball artístic, que es desenvolupa en la programació de l'assignatura, amb la finalitat d'aplicar una part dels nostres coneixements de professionalització al servei de la societat i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en l'àmbit de l'ensenyament universitari.

Victoria Cano Pérez