PAM!21 a la Facultat de Belles Arts UPV

PAM!21 IX Mostra de Produccions Artístiques i Multimèdia és una iniciativa organitzada des del Vicedeganat de Cultura de la Facultat de Belles Arts de la UPV, destinada a l’alumnat dels quatre màsters oficials que s’imparteixen en aquest centre i que compta amb la col·laboració de la Fundació Hortensia Herrero, EMT València, La Filmoteca-València i l’IVAM.

La comissària de la mostra, Laura Silvestre García, ha explicat que des de la primera edició de PAM! l’any 2013 s’ha consolidat com una aposta per mostrar a la societat valenciana la producció artística més jove desenvolupada des de la universitat pública. D’aquesta manera, s’ha presentat la institució acadèmica no solament com a espai d’aprenentatge, sinó també com a lloc d’investigació i producció cultural que s’exposa a la mirada de l’interessat i que ofereix un lloc per a la comunicació de l’art.

Així mateix, cada convocatòria de la Mostra PAM! ha tingut per objecte regular el procés pel qual un jurat de reconegut prestigi, integrat per diferents agents del món de l’art i la cultura valencians, selecciona els 10 estudiants que passaran a formar part de la Mostra PAMPAM! en un espai expositiu de la ciutat de València. Aquesta mostra té lloc un any després, quan l’alumnat diplomat ja ha iniciat un període de professionalització fora del recinte universitari, en què la Facultat de Belles Arts vol continuar sent activa, just en el moment que necessiten un especial suport. A aquest fi, per a la Mostra PAMPAM! els 10 artistes seleccionats generen projectes artístics específics per a un espai expositiu, que compta amb ajudes per a la producció d’obra i amb un catàleg de l’exposició.

El Jurat d’aquesta edició de PAM!21 està format per: Olga Adelantado (Directora Galeria Luis Adelantado), Alba Braza (Comissària), Johanna Caplliure (Crítica d’art), José Luis Clemente (Professor titular de la Facultat de Belles Arts UPV), Nuria Enguita (Directora de l’IVAM), Pepe Galindo (Degà de la Facultat de Belles Arts UPV), Sandra Guimarães (Directora Artística de Bombas Gens Centre d’Art), Francisco Martínez Boluda (Col·leccionista), Javier Molins (Fundació Hortensia Herrero), Marina Pastor (Professora del Màster en Arts Visuals i Multimèdia UPV), Rosa Santos (Directora Galeria Rosa Santos), Laura Silvestre García (Comissària PAM!21) i Isabel Tristán (Professora del Màster en Producció Artística UPV).

Estudiants participants: Guillermo Adelantado Romero, Clara Aguilar, Rossi Aguilar, Begoña Amat Maestre, Cristian Arias, Col·lectiu Apic Games, Helena Blankenstein, Alba Carrasco Ruiz, Óscar Carretero Castro, Col·lectiu CHIMICHANGA, Maria Ciocnadi, Javier Cruzado Huete, Mar Cuallado Quilis, Ana Isabel Cubells Araque, Luis de la Fuente, María Doménech Safont, Roser Domingo Muñoz, Claudia Estrada Tarascó, María Esteve Trull, Soledad Estomba Moya, Jacobo Estremiana, Sahara Gago, Alfredo Guillamón, Andrea Gutiérrez Sánchez, Adrián Jorques, Diego Kohli, Irene Lázaro Aladrén, Iris López, Saúl López Gil, Irene López Hernández, Sandra Mar, María Martínez Martínez, María Mas Prieto, Vicent Machí, Darío Machín González, Carlos Martínez Cano, Sara Marhuenda Barberá, Milaniza Montalvo, Andrés Moriel Alcaide, Carla Morte, Juan Manuel Ortiz de Urbina Fernández, Lina Pan, Toni Pérez Trillo, Antonella Pezzola, Sara Portero Yuste, David Puig Salcedo, Lucía Rabadán Redondo, Hugo Redondo Berrio, Inés Regaña, Pepe Reyes Caballero, Rubén Rodríguez Sanjuán, Pablo Rubio Gil, Jorge Sánchez Dabaliña, Marina Botella Sánchez de Rojas, Francisco Javier Segador Tosina, Andrea Siervo Candiales, Marian Gabriel Stoica, Luis Tapia Jiménez, Elías Taño, Javier Tejero Gómez, Pau Vicente Belda i Carlos Villanueva Martínez.

Obertura PAM!21 el dimarts 25 de maig a les 10h a la Facultat de Belles Arts UPV

L’obertura de la Mostra PAM!21 serà el dimarts 25 de maig a les 10h, moment en què es constituirà el jurat a la Sala de Juntes 2 de la Facultat de Belles Arts i passarà a visitar totes les obres exposades als distints espais del centre.

Performances a les 12 hores:

 • Casa, Caja, Carta. Alba Carrasco. Espai: corredor al costat de consergeria
 • Pa-Is. Javier Stoica. Espai: semicercle (exterior)

TRANSPORT]ART[E 2021 A EMT VALÈNCIA

Del 25 de maig al 24 de juny

Dins del programa PAM!21, la Facultat de Belles Arts UPV en col·laboració amb EMT València posa en marxa la convocatòria Transport]ART[e. Amb aquesta iniciativa, la Facultat de Belles Arts s’uneix a EMT València per a convertir l’autobús, les seues parades i marquesines en un espai on l’art conviu amb els viatgers.

D’aquesta manera, EMT València ofereix un lloc de trobada casual en què s’obrin possibilitats de troballes i descobriments al marge dels canals habituals en què se situa l’art i la comunicació convencional i la Facultat de Belles Arts mostra, més enllà del campus universitari, el seu potencial i capacitat per a produir i acostar l’art i la cultura a la societat, per arribar-hi en trobades casuals i rutes quotidianes i mostrar-ne amb aquesta les possibilitats d’acció i proximitat.

Per a PAM!121 s’han selecciona les propostes dels estudiants següents, que estaran als serveis de l’EMT fins al 24 de juny:

 • La piel urbana. Andrea Siervo
 • ¿Cómo es tu paraíso? Milaniza Montalvo García
 • What is left behind? Suri Kim i Ángel Rodríguez Arias

SHORTPAM! A LA FILMOTECA VALÈNCIA

Dijous, 27 de maig a les 12h

L’objectiu de ShortPAM! és fomentar la creació d’obres audiovisuals artístiques en l’àmbit universitari, difondre-les i fer-ne partícip la societat valenciana, a partir de la projecció de les obres videogràfiques realitzades per estudiants del Màster en Producció Artística i del Màster en Arts Visuals i Multimèdia a La Filmoteca-València.

Per a ShortPAM!21 s’han seleccionat les obres audiovisuals dels estudiants següents, prenent-ne com a base la qualitat i interès: Irene Sánchez Mora, Hugo Redondo Berrio, Clara Aguilar, Mariano Antonio Baguena Bueso, Pepe Reyes Caballero, Claudia Estrada Tarascó, Kseniya Yashchuk, Antonella Pezzola, Carla Vega Sanz, Jorge Sánchez Dabaliña, Maria Ciocnadi, Gabriela Rivera Lucero, Alfredo Guillamón Martín, Irene López Hernández, Roser Domingo Muñoz, Camile Duhart Dode, Cristian Camilo Arias Buitrago i Pedro Bella Hernández.

PRESENTACIÓ DE PUBLICACIONS A L’IVAM

Dimecres, 26 de maig a les 19h a l’Auditori Carmen Alborch

El dimecres 26 de maig es presentaran a l’Auditori Carmen Alborch de l’IVAM els catàlegs de les exposicions següents de PAM!PAM!:

 • Mostra PAM!PAM!17. IVAM del 06/07/2017 al 17/09/2017
 • Mostra PAM!PAM!18. Reials Drassanes de València del 06/11/2018 al 06/01/2019
 • Mostra PAM!PAM!19. Reials Drassanes de València del 25/10/2019 al 12/01/2020
 • Mostra PAM!PAM!20. Reials Drassanes de València del 13/03/2021 al 30/05/2021

Hi intervindran, junt amb Laura Silvestre García (Comissària de PAM!21) i una persona per determinar per l’IVAM, alguns dels artistes presents en cadascuna d’aquestes mostres, així com els dissenyadors dels catàlegs, tots ells estudiants diplomats de la Facultat de Belles Arts UPV.

CONCERT I IMPROVISACIONS MUSICALS A LES REIALS DRASSANES DE VALÈNCIA

Dijous, 27 de maig a les 17.30h

 • Actuació de Playground: És una llançadora musical en què tot és possible. Creada a València per Albert Sanz, al teclat i veus; Iván Cebrián, a les guitarres, i Sergio Martínez, a les percussions i mostrejadors, aquesta banda és impossible de classificar en combinar elements de jazz, música electrònica o músiques del món. El seu imaginari sonor mira al passat i futur, viu en el present amb gosadia i misteri en les seues composicions i frescor i joc en les seues interpretacions, sempre com si fora un salt al buit. Tota una experiència
 • Improvisacions musicals:Kris Ramakrishna, guitarra, i Chaitanya Natu, tables índies.

CONVERSA ENTRE MIROSLAW BALKA I JUAN VICENTE ALIAGA

Dimarts, 18 de maig a les 12h a l’Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts

Miroslaw Balka ha sigut l’artista invitat amb què arrancà el passat 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, la present edició de PAM!21.

La conversa entre l’artista i Juan Vicente Aliaga va despertar una gran expectació, amb l’Auditori Alfons Roig al màxim de l’aforament permès i seguida massivament per reproducció en línia.

Vídeo de la conversa disponible a: https://culturabbaa.webs.upv.es/archivos/4745

Esta entrada ha sido vista por 30 visitantes.