PAM!19

MOSTRA DE PRODUCCIONS ARTÍSTIQUES I MULTIMÈDIA

11 de maig del 2019

L’objectiu de PAM! 19 és mostrar a la societat valenciana el treball i el compromís de la universitat pública amb l’esforç, la passió, la creativitat, el coneixement i la recerca en l’àmbit artístic.
També, el foment de la professionalització dels joves creatius i futurs gestors culturals. PAM! 19 parteix dels valors de diferència i diversitat per a acostar-los i crear diàlegs entre nocions distants. Ajuntar, mesclar i difondre. PAM! 19 té com a eix físic central la Facultat de Belles Arts de la UPV, però també disposa d’altres espais d’intervenció com ara els serveis de l’EMT València i la Filmoteca Valenciana.

Des dels orígens, l’any 2013, PAM! 19 naix amb el propòsit de donar a conèixer les promeses de l’art valencià i de crear un espai multidisciplinari per a estimular la creació artística i difondre-la arreu. La mostra, que ha anat creixent en nombre de participants i d’activitats organitzades, s’ha consolidat com una cita de referència en el panorama artístic valencià.

Un comitè d’experts va visitar les obres exposades en PAM! 19 amb l’objectiu de seleccionar els deu artistes que havien de formar part de “PAM! PAM!” Per a l’exposició “PAM! PAM!”, es concedeix una ajuda econòmica als deu creadors seleccionats, per a la producció d’obres específiques en un espai institucional. En edicions anteriors, la mostra s’ha presentat al Centre del Carme, a l’IVAM i a les Drassanes.

El jurat de la mostra d’enguany l’han format Fermín Jiménez Lamda (artista), Johanna Caplliure (crítica), Alba Braza (crítica), Rosa Santos (galerista), Olga Adelantado (galerista), Teresa Millet (conservadora de l’IVAM), Francisco Martínez Bolud (col·leccionista), Alejandra Gandía-Blasco (col·leccionista), Isabel Tristán (Màster en Producció Artística), Marina Pastor (Màster en Arts Visuals i Multimèdia), Fernando Jiménez (Fundació Hortensia Herrero). Una vegada més, PAM! 19 gaudeix del patrocini de la Fundació Hortensia Herrero i de la col·laboració amb l’EMT València i la Filmoteca Valenciana, entre altres entitats i empreses.

transportARTE

Dins del programa PAM! 19, la Facultat de Belles Arts UPV en col·laboració amb l’EMT València posa en marxa la convocatòria Transport]ART[e. Amb aquesta iniciativa, la Facultat de Belles Arts s’uneix a EMT València per a convertir l’autobús, les parades i les marquesines en un espai on l’art conviu amb els viatgers. D’aquesta manera, EMT València ofereix un lloc de trobada informal on s’obrin possibilitats de troballes i descobriments fora dels canals habituals en què se situa l’art i la comunicació convencional.

Per a PAM! 19 s’han seleccionat les propostes dels artistes següents: Haikus del bus: Irene Andreu, Teresa Berenguer, Irene Bru, Estrella Gamboa, Elisa Gostner, Patricia López, Violeta López, Ángela Molia, Verónica Morales, Ana Penadés, Samuel Pérez, Alezandra Scriitoru, Chuen-An Shih, Yuying Song i Many Zhng; Paisatges poètics: Dàlia Canals Seix; 71 Retrat d’una quotidianitat: Lucía Blas; Memorial: Andreu Alcaraz Valls.

En aquestes propostes,Transport]ART[e obri un espai per a la creació contemporània a l’abast del viatger. Des del relat quotidià on ressona l’eco de la intimitat, juntament amb les mirades que abasten el recorregut de paraules que es repeteixen com lletanies, i imatges que defineixen quant que som, són algunes de les insinuacions que ens ixen a l’encontre per a acompanyar-nos en el viatge. Són paraules escrites i escoltades, grafismes i imatges que s’aturen i que es modifiquen segons avança el viatge.

Amb aquesta iniciativa, en col·laboració amb l’EMT València, les universitats públiques vehiculen, més enllà dels seus campus, el potencial i la capacitat que tenen per a crear i acostar l’art i la cultura a la societat, a la qual arriben en trobades informals i rutes quotidianes, mostrant així les possibilitats d’acció i proximitat. Les propostes es presentaran durant tot el mes de maig.

shortPAM!19

L’objectiu de Short PAM! és fomentar la creació d’obres audiovisuals artístiques en l’àmbit universitari, difondre-les i fer-ne partícip la societat valenciana, a partir de la projecció de les obres videogràfiques realitzades per alumnat dels màsters en Producció Artística i Arts Visuals i Multimèdia, de la Universitat Politècnica de València. Una vegada seleccionades 10 obres audiovisuals segons criteris de qualitat i interès, es van presentar a la Filmoteca de València el 10 de maig a les 12.00 h.

Liquitex PAM!19

Una de les novetats que presenta PAM! 19 consisteix en la creació d’un mural a la Facultat de Belles Arts a càrrec de l’artista Lluïsa Penella. El mural es va seleccionar en una convocatòria entre altres deu propostes. Aquest projecte s’emmarca en la col·laboració amb l’empresa Liquitex.

PAM!PAM!

A partir del mes de setembre es presenta a les Drassanes l’exposició “PAM! PAM!”, amb els artistes seleccionats en la darrera edició: Guillem Chanzá Chanzá, Gerard Bomboí Mallol, Paulina Mujica, Van Jesus, Maria Marchirant, Rodrigo López Soria, Gema Quiles, Sara Turaque, Charlotte Bracho i Daniel Ortega Buitrón.

 

Més informació: muestrapam.webs.upv.es/